DACIA SPRING VERKREGEN “BESTE BUY CAR OF EUROPE 2022”

DACIA SPRING VERKREGEN "BESTE BUY CAR OF EUROPE 2022"

Lente gekroond tot  Autobest – BESTE KOOPWAGEN VAN EUROPA 2022 

De journalisten die lid zijn van de AUTOBEST-jury, uit 32 Europese landen, hebben Spring Best Buy Car of Europe 2022 verkozen .

Door de meerderheid van de kiezers, en met een comfortabele voorsprong, koos de jury Dacia Spring als zowel de beste als de meest betaalbare auto in de race. En dit is een geweldige primeur, want in
het 21-jarig bestaan ​​is dit de eerste keer dat de AUTOBEST-jury een 100% elektrisch voertuig tot winnaar heeft uitgeroepen.

Na de Good Deal -prijs van de Automobile Awards vorige week, beloont deze nieuwe onderscheiding Dacia’s visie van 100% elektrische mobiliteit: essentieel en toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen.

Een echt 100% Dacia & 100% elektrisch succesverhaal

Dacia Spring, gelanceerd eind maart 2021, vond meteen zijn publiek met al meer dan 43.000 bestellingen.

En met een goede reden: Spring maakt 100% elektrische mobiliteit eenvoudig en biedt alles wat essentieel is voor klanten (navigatie, airconditioning, elektrische ramen, smartphone-replicatie, enz.) tegen een ongeëvenaarde prijs in Europa.

Achter het uiterlijk van een compacte SUV schuilt een recordruimte met 4 echte stoelen, een krachtige en betrouwbare elektromotor en een actieradius tot 305 km in de stad (WLTP City-cyclus – 230 km in de WLTP-gecombineerde cyclus).

Het is met grote trots het winnen van de AUTOBEST 2022-prijs. Deze overwinning bevestigt Dacia in zijn verlangen om zijn klanten altijd te bieden wat voor hen echt zinvol is. Eenvoudig en voor iedereen toegankelijk, de lente is in harmonie met zijn tijd. Ik wil de leden van de AUTOBEST-jury bedanken die ons uitnodigen om op deze weg verder te gaan. Denis Le Vot, Managing Director van de merken Dacia & LADA

Naast de Best Buy Car of Europe 2022 award behaalde Dacia Spring ook uitstekende resultaten op de ECOBEST Challenge 2021, georganiseerd door AUTOBEST afgelopen november met onder meer:

  • een echte gemeten autonomie van 221 km in de gecombineerde cyclus (voor een WLTP-homologatie van 230 km)
  • een resterende autonomie van 31 km terwijl de energiereserve op het dashboard op 0% staat
 

Uw droomwagen vinden of verzorgen.

Reken op een correcte behandeling